На първо място фабричната настройка на лазера да засича автомобили, движещи

...
На първо място фабричната настройка на лазера да засича автомобили, движещи
Коментари Харесай

Ето в кои 3 случая електронният фиш от триногите на КАТ може да бъде отменен


На първо място  фабричната конфигурация на лазера да засича коли, движещи се до 130 км/ч, изцяло изключва използването на устройствата по автомагистралите, защото там ограничаването на скоростта е 140 км/ч, което значи, че тези устройства не могат да засекат МПС, движещо се даже с ограничаването на скоростта, планувано в закона. Издаден електронен фиш от такова устройство би бил изцяло незаконосъобразен и би трябвало да бъде анулиран, в случай че се апелира по законно открития ред.

На второ място някои от мобилни АТСС за надзор на скоростта ARH CAM S1 дават недостатък и не разпознават в цялост номера на снимания автомобил, което не дава опция на административно-информационната система или наказващия орган да дефинира с акуратност лицето направило нарушаването, което още веднъж е безспорна причина за анулация на подобен електронен фиш като незаконосъобразен.

На трето място в някои случаи при съществуване на няколко МПС дефектните устройства снимат автомобила, който е най-близо до устройството, а друг, който се движи с превишена скорост. По този метод административно-информационната система или наказващият орган вменяват виновност за осъществено административно нарушаване на лидер, който в реалност не го е направил. В тези условия публикуван електронен фиш още веднъж е незаконосъобразен, само че в съответният случай ще бъде извънредно мъчно да се потвърди това, в случай че са изпълнени всички повелителни правила при издаването му.

Много е значимо след ремонт на механически средства те да бъдат тествани и сертифицирани правилно и да имат публикуван протокол от Българския институт по метрология, акцентира юристът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР